Ugrás a tartalomra

Felszámolták az illegális hulladéklerakót a Miskolc Déli Ipari Parkban

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 06. csütörtök 10:57
Lezárult a Miskolc Déli Ipari Parkban az illegálisan elhelyezett hulladék elszállítása, melyre a Miskolc Holding Zrt. pályázati forrást nyert el a „Tisztítsuk meg az Országot!” című projekt keretében.


A pályázat felhívását az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. útján tette közzé a tavalyi év során. A pályázat célja az ország területén található illegális hulladéklerakók felszámolása.

A Miskolc Holding Zrt. a pályázaton nettó 7.138.641 Ft összeget nyert el. A pályázat keretében a Miskolc Déli Ipari Park egyik ingatlanát tisztították meg, melynek területén régóta fennálló probléma volt az illegális hulladéklerakás. Az elszállított hulladék mennyisége 1163,06 tonna, mely megközelítőleg 1320 köbméter.

A pályázat keretében a Miskolc Holding a pályázatra benyújtott ingatlan teljes megtisztítását vállalta. A hulladék mennyiségének pályázaton felüli részét, valamint a terület tereprendezési költségeit a Miskolc Holding finanszírozta.

A terület megtisztítása előtti állapot. Forrás: Miskolc Holding Zrt.
A terület megtisztítása utáni állapot. Forrás: Miskolc Holding Zrt.


A további illegális hulladéklerakások megelőzése érdekében a Miskolc Holding Zrt. kamerás megfigyelőrendszert épít ki az érintett területen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!