Ugrás a tartalomra

Felújított lakásba költözhet egy nehéz sorsú család

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. október 16. péntek 14:10
Egy háromgyerekes, egyedülálló édesanyának indított gyűjtést a Supersum Alapítvány azért, hogy saját komfort nélküli házából elköltözhessen. Fehérfalvi Ildikó az ideiglenes lakás után majd egy házat szeretne venni.
Ildikó hamarosan felújított lakásba költözhet gyermekeivel. Fotó: Mocsári László

„Augusztus végén kiderült, lldikóék pici házában a kémény állapota miatt sajnos fűtés nélkül maradtak, így nem volt kérdés, azonnal költözniük kell. Hetek óta folytak az egyeztetések, a személyes találkozók, a lehetőségek feltérképezése. Nagy örömmel osztjuk meg veletek a hírt, ezen a héten Ildikó végre a kezébe vehette az ideiglenes lakhelyük kulcsait” – olvasható a Supersum Alapítvány október 4-ei bejegyzésében a Facebookon.

Az alapítványt három miskolci édesanya - Bernasconi-Bus Katalin, Tóth-Andrási Kata és Figeczki Csilla - és egy csapat önkéntes hozta létre idén januárban. „Civilként, összefogva már számos esetben segítettünk, hoztunk létre csodát és álltunk nemes ügyek mellé, így elérkezettnek láttuk az időt, hogy ezt az erőt, amit együtt, csapatban alkotunk, mások számára is megmutassuk és elérhetővé tegyük. Célunk az, hogy hátrányos helyzetű, nehéz sorsú családokon segítsünk. Alapítványunk szíve és lelke az önzetlen segíteni akarás” – olvasható a szervezet oldalán.

– Fehérfalvi Ildikóval gyermekeink csoporttársak voltak az óvodában, és mivel az óvó nénik tudták, hogy én mivel foglalkozom, figyelmembe ajánlották őt – nyilatkozta Bernasconi-Bus Katalin, az alapítvány elnöke. – Semmilyen segítséget nem akart elfogadni, pedig idősebb lányom ruhái jók az ő kislányára. Ahogy végre elfogadta a segítségemet, és jobban megismertük egymást, segédkezett az alapítványnál, ahol tevékenykedtem: pakolt és segített a rendezvények létrehozásában, végül ő volt az egyetlen ember, akire rá mertük bízni a raktárkulcsot. Emberileg nagyon szerény és visszahúzódó.

Ildikónak három gyermeke van, akiket egyedül nevel. – Van egy nagy fiam, ő tízéves, a középsőm egy nyolcéves kislány, kisebbik lányom pedig hatéves. Négy éve hagyott el minket a gyerekek édesapja. Nekem hat testvérem van, én voltam a harmadik, tizennégy éves koromtól lakásotthonban éltem – mondta az anya, aki az állami gondozásból kilépve kapott egy pénzösszeget, amiből megvette jelenlegi, komfort nélküli házát, de a későbbiekben költeni nem tudott rá, így az mára már használhatatlanná vált. – A ház egyszobás, amiben van egy leválasztott konyharész, naponta kell hordani a vizet a közkútról – mondta Ildikó.

Az eddig érkezett felajánlásokat a bérlakás felújítására és berendezésére fordítják. A gyűjtés azonban folytatódik: a hosszútávú cél az, hogy Ildikó az alapítvány segítségével saját házat vásárolhasson majd.

Fehérfalvi Ildikó részére az alábbi számlaszámra érkezhetnek a felajánlások:
K&H Bank
10402764-50526972-78881015
Megjegyzés: Ildi háza
SWIFT/BIC: OKHB HUHB
IBAN:HU77

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!