Ugrás a tartalomra

Ha nem életeket mentenek, akkor ültetnek

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. november 05. péntek 17:45
A koronavírus elleni küzdelmet, az egymásra figyelést és a megelőzés fontosságát szimbolizálják azok a csemetefák, amiket a Miskolci Rendőrkapitányság épülete mellett ültettek el péntek délután.
Fotó: Horváth Csongor

Még júliusban indult útjára az „Élet fája” elnevezésű kihívás, mellyel a kezdeményezők a COVID hazai járványhullámainak áldozataira és hétköznapi hőseire kívánták felhívni a figyelmet.

A program indításaként az első fát a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szécsényi Rendőrkapitányság a Forgách-kastély mögötti várkertben ültette el idén nyáron. A kezdeményezés deklarált célja, hogy figyeljünk egymásra – ezzel is megelőzve a vírus terjedését.

– A fa az élet folytonosságát jelképezi – hangsúlyozta Kiss Attila megyei rendőrfőkapitány, hozzátéve: a figyelemfelhívó programban az Északerdő Zrt. és a városvezetés is partnernek bizonyult.

– Ezek a fák utódainkat az áldozatokon túl az egészségügyi dolgozókra, a rendőrökre, a katonákra és mindazokra fogják emlékeztetni, akik a pandémia során azért tettek, hogy mások életét megmentsék – utalt a csaknem kétéves védekezés társadalmi tapasztalataira Kiss Attila.

Az akció keretében a megyében lévő valamennyi rendőrkapitányság elültet a székhelyén egy csemetefát, melyeket ugyancsak az Északerdő Zrt. biztosít. 

Az eseményen két korai juhart ültettek el, melyek rövidesen emlékkövet is kapnak. Az egyik a Miskolci Rendőrkapitányságot, a másik pedig a megyében lévő valamennyi kapitányságot hivatott szimbolizálni.

A megyei rendőrfőkapitány mellett az eseményen megjelent továbbá Miskolczi István városi kapitányságvezető, Ignácz Dávid városi jegyző és Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója is. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!