Ugrás a tartalomra

Két alkotói közösséget jutalmaztak idén Szeghalmy Bálint-díjjal

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. május 19. csütörtök 18:47
Az egyik csapatot a sajószenpéteri görögkatolikus bölcsőde és óvoda, a másikat pedig a pálházi vasútállomás épületének terveiért ismerték el.

Fotók: Horváth Csongor

Ünnepélyes keretek között adták át a Szeghalmy Bálint-díjakat csütörtökön Miskolcon, a Kós-házban. Az esemény elején Juhász-Nagy Balázs, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei építészkamara elnöke mondott beszédet, aki felidézte, szervezetük még 2018-ban döntött úgy a Szeghalmy Bálint Építészeti Alapítvánnyal, hogy közösen díjat alapítanak.

- A díjakat első években rendre decemberben adtuk át, azonban a világjárvány kitörése ezt évek óta lehetetlenné teszi, hiszen az előttünk álló években mindig ilyenkor tombolt leginkább a covid. Most a járvány csillapodásával együtt reméljük, hogy megszelídül a vírus, vagy talán el is tűnik. A mi szempontunkból pedig talán a legfontosabb, hogy végre lehetőségünk van együtt ünnepelni – hangsúlyozta.

Az elmúlt évben hat alkotói közösségtől összesen tizenkét pályamű érkezett be a felhívásukra. A Szeghalmy Bálint díjakat idén a Karcműhely (Szél Norbert és alkotótársa Varga Gábor) a sajószentpéteri görögkatolikus bölcsőde és óvoda terveivel, valamint a Vizuál Építész Stúdió (Gál Károly és Tóth Krisztián) a Hegyalján és környezetében végzet építészeti tevékenységéért, kiemelve a pálházi vasútállomás épületéért kapta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!