Ugrás a tartalomra

A legnagyobb nyertesnek érezte magát

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. május 22. vasárnap 12:29
A negyedik helyen végzett a Bulgáriában megrendezett öttusa-világkupán Guzi Blanka, aki vívásban élete legjobb teljesítményét nyújtotta.

Múlt hét végén véget ért a bulgáriai Albenában megrendezett világkupa-forduló, ahol az egyéni verseny döntőjében nemenként három versenyzőnknek szurkolhattunk. A lányok küzdelmeiből Guzi Blanka legjobb magyarként a negyedik helyen zárt.

Guzi Blanka

- A verseny után közvetlenül kissé csalódott voltam, nagyon szerettem volna ugyanis felállni a dobogóra, mert nem volt lehetetlen feladat - nyilatkozta lapunknak a miskolci Swimming PC versenyzője. - Pont a legerősebb számomat, a lövészetet rontottam el, ami gyakorlatilag a dobogós helyezésbe került. Pár nap elteltével azonban jobban tudom már értékelni ezt a helyezést. Főleg úgy, hogy legyengülten érkeztem a versenyre, már a döntőbe jutást sikernek könyveltem el. A fizikai számoknál (úszás és kombinált) nagyon érezhető volt az erőtlenség, ennek ellenére víváson életem legjobb teljesítményét nyújtottam, ami azért nagyszerű, mert ezzel a sportággal a kezdetek óta jó párszor meggyűlt már a bajom. Szóval önmagában a verseny legnagyobb nyertesének éreztem magam, régóta vágytam valami hasonlóra. A lovaglás is rendben volt, habár nagyon izgultam előtte, hiszen a melegítő pályán nem remekeltünk a kapott lovammal.

Blanka a 23. születésnapját utazással töltötte, így elmondása szerint "viszonylag laposan telt" az ünnep.

- Akkor utaztunk haza, ami egy kicsit elhúzódott, azonban a családom feltette az i-re a pontot azzal, hogy az éjszaka kellős közepén vártak tortával, zenével, gyertyával és szülinapi dekorációval ellátott kis "szentéllyel". Óriási meglepetés volt, igazán boldoggá tettek vele - áradozott.

A miskolci klub öttusázója azt is elmondta, hogy korábbi fertőzéses betegsége már a múlté, sokkal jobban van, viszont a lovas esést követő derekfájdalma még jelen van.

- Annyi, hogy még legalább edzeni tudok vele - tette hozzá.

Nincs azonban megállás, a felkészülése máris folytatódott, hiszen jön a folytatás az öttusázó számára: június 7-12. között a török fővárosban, Ankarában rendezik meg az újabb világkupaversenyt.

- Albena után viszonylag lazább napok következtek, de ez a regenerációs, "átmosó" hét is velős része a felkészülésnek. Nem raktam magamra különösebb terhet ezután a negyedik hely után, minden verseny más, mindenhol keményen meg kell dolgozni minden egyes helyért, pontért. Helyezés tekintetében persze jó lenne a top6-ba bekerülni, de fontosabbnak tartom, hogy inkább magamhoz mérten is egy stabil teljesítményt nyújtsak a számokban. Szeretném a lövészetet jól abszolválni, és vívásban folytatni az utat, amit elkezdtem.

A sikerekkel, szép eredményekkel teli utat Miskolc városa is elismerte: május 11-én Guzi Blanka második alkalommal vehette át Az év sportolója díjat.

- Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy ilyen módon is újra elismerték a teljesítményemet. Az elmúlt időszakban egyébként is szükségem volt egy kis megerősítésre, így nagy tempót fogott a város ezzel. Érzem a megbecsülést, a tiszteletet, és azt is, hogy nemcsak nekem fontos Miskolc, hanem én is fontos vagyok a városnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!