Ugrás a tartalomra

Letartóztatásban a halálos baleset gyanúsítottja

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 13. péntek 13:17
A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A gyanúsított május 10-én délelőtt bódult állapotban vezette autóját Kesznyéten felől Kiscsécs irányába. Több alkalommal áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd egy jobbra ívelő kanyarban nem az út vonalvezetésének megfelelően választva meg gépjárműve sebességét, ismételten áttért a szembe jövő sávba, ahol frontálisan összeütközött a vele szemben közlekedő gépjárművel - derül ki a törvényszéki közleményből. 

A vétlen autó jobb első ülésén helyet foglaló utasa a helyszínen életét vesztette. A gyanúsított és két utasa, illetve a másik autót vezető személy 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett. A férfi szervezetéből a toxikológiai vizsgálat katinon származékot mutatott ki, amely kristályként kerül illegális forgalomba. A helyszíni szemle során a gépjárműből kábítószer gyanús anyagok kerültek elő.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását egy hónapra,  június 13-ig rendelte el. Álláspontja szerint a férfi esetében reálisan kell számolni a szökés, elrejtőzés veszélyével, továbbá a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A végzés végleges.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!