Ugrás a tartalomra

Meggyújtották az első adventi gyertyát

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 03. csütörtök 13:06
A hagyományokhoz hűen a Szent István téri virágórából alakították ki az adventi koszorút, aminek első gyertyáját gyújtották meg advent első vasárnapján. A járvány ellenére is többen kíváncsiak voltak az eseményre.

Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője elmondta, 2020 nem hagyományos év lett. – Most azért jöttünk, hogy meggyújtsuk az első adventi gyertyát, hogy ápoljuk hagyományainkat. Ez az év nagyon más lett, mint amit megszoktunk. Ha majd visszagondolunk rá, nem lesz olyan ember, akinek ne jutna eszébe, hogy mennyi mindenben eltért a többitől. Emlékezzünk a gyilkos kórra, az óriási emberáldozatra, a szociális és a gazdasági veszteségekre! Reménykedjünk, hogy hamarosan ezen is túl leszünk, együtt!

Képgaléria! Fotó: Végh Csaba

Hegedűs Andrea, a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese mindenkit buzdított, hogy ne csak négy gyertyát gyújtson idén adventkor. – A remény, a szeretet, a hit és a béke gyertyája mellett álljon ott egy ötödik is: az egészségé, amit minden vasárnap gyújtsunk meg az adventi koszorú gyertyái mellett. A négy érzés pedig kísérje végig egész évünket, legyen jelen lelkünkben minden pillanatban, ne csak az ünnep kapcsán! A történelmi egyházak képviseletében

Sándorné Povazsanyecz Gyöngyi evangélikus lelkész mondott beszédet. – Advent egy új egyházi esztendő kezdetét jelenti. Jézus eljövetelére emlékezünk. Az ünnep egy megszentelt idő, de nem mi szenteljük meg, hanem az Isten, aki szereti az embert, vár bennünket. Az első gyertya meggyújtása őrá emlékeztet minket, hogy ő világosság legyen az életünkben – mondta a lelkész.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!