Ugrás a tartalomra

Meglett és el is pusztult az egyik kenguru

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 15. kedd 18:51
Az Észak-magyarországi Lóambulancia Facebook-oldalán számolt be, hogy megtalálták a Vadaspark egyik kenguruját, ami csütörtökön szökött meg karámjából. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark pedig azt írta közleményében: az állat legyengült, elpusztult.
Forrás: Facebook.com
 

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark közleménye: Kollégáink, a mai napon ugyan sikeresen befogták az egyik kengurut, viszont sajnos nem élte túl a kalandot. Már a befogásnál sem tanúsított ellenállást, az állat nagyon le volt gyengülve, amikor az állatkert munkatársai érte mentek. A legyengülésnek egyik oka lehet, hogy nem talált magának megfelelő táplálékot és ivóvizet, a másik oka pedig, hogy nagy stresszhatás érte az elmúlt napokban.
 
Arra kérik a lakosságot, hogy amennyiben látja a 60-70 cm magas szürkés színű (közepes, ülő kutyára hasonlító állatot), akkor ne próbálják meg megfogni, hanem értesítsék a hatóságokat vagy az állatkertet az alábbi telefonszámok egyikén +36 30 339 6544  vagy az állatkert központi számán (8:00-16:00-ig a hét minden napján) + 36 46 332 121.

Korábban írtuk: 

Azt írták: „Mai napon éppen Miskolcról indultunk Egerbe lovas munkánkat végezni, amikor a Csanyik közelében az út szélén megláttuk az egyik, a Miskolci Vadasparkból elkószált Bennett kengurut! Megálltunk, biztosítottuk a helyszínt a rendőrök kiérkezéséig. Néhány perccel később megérkeztek a Vadaspark szakemberei és gyorsan, szakszerűen befogták az állatot. Reméljük, gond nélkül fogja átvészelni a kalandot és sokáig lesz még majd a Vadaspark lakója!”

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a két kenguru még múlt hét csütörtökön szökött el a miskolci állatkertből, az intézmény munkatársai és önkéntesek sokasága kereste őket azóta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!