Ugrás a tartalomra

Melegebb és szebb környezet – felújították a templomot

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 19. péntek 08:35
A Selyemréten található Miskolc legkisebb református gyülekezete, háznak épült templomuk azonban a legfrissebben felújított. A tizenhét milliós beruházás végére napelemek kerültek az épület tetejére. Ez nemcsak csendesebb és melegebb fűtést ad, de környezetkímélőbb is, mint az eddigi volt.

Kicserélték a teljes villamoshálózatot, napelemrendszert építettek ki, klímaberendezéssel és hőpanelekkel, a padlózata pedig hidegburkolat helyett meleget kapott, valamint teljes belső festés történt. Orosz István lelkipásztor 2017-ben vette át a Miskolc-Alsóvárosi Református Egyházközség gyülekezetét.

Fotó: Végh Csaba

– Szeptember végén adtuk át a terepet a munkára a vállalkozónak, aki napelemeket helyezett a tetőre, hogy minél kevesebb káros anyagot bocsássunk ki. Ráadásul a konvektoros gázfűtés borzasztóan hangos volt. A beruházás összege tizenötmillió állami támogatásból és kétmillió forint gyülekezeti pénzből állt össze – mondta, majd háláját fejezte ki a híveknek az adományért, annál is inkább, mert Miskolcon ez a legkisebb református gyülekezet. – Mindössze százharminc tagot számlálunk, akik közül harminc-negyvenen járnak rendszeresen alkalmainkra. Mindettől függetlenül aktív lelki életet élünk, és nagyon örülünk annak, hogy szép környezetben töltődhetünk fel és ápolhatjuk kapcsolatunkat Istennel és egymással is. 

Makrai Judit hűségesen visszajár a templomba, holott már jó ideje nem a környéken lakik. – Szüleim 1962-ben költöztek ide, én tehát már kétévesen is ide jártam. Édesapám volt a gondnok, ma a férjem az, akivel Diósgyőrben élek. Én magam már presbiter vagyok itt. Nagyon örülünk, hogy sikerült felújítani a templomot, mert sokan panaszkodtak, hogy hideg van, hiszen a konvektorok csak a közvetlen környezetükben melegítettek, illetve fázott a lábunk a kőpadlón – mondta.

Vasárnap böjtkezdő úrvacsorás istentisztelet lesz, melyen megterítik az Úr asztalát és kiszolgáltatják a szent jegyeket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!