Ugrás a tartalomra

A migráció nem játék, pláne határvadászok nélkül 

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. július 19. kedd 09:52
Borsodban is megindult a határvadászok toborzása. A jelentkezési feltételekről a megyei rendőr-főkapitányságot kérdezte a Miskolc Televízió.
Határvadászok képzése indul 2016-ban | Fotó: police.hu

Mint arról korábban lapunk is beszámolt: Orbán Viktor miniszterelnök július elején felkérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az elkövetkezendő két hónapban kettő-négyezerrel bővítse a határvadász egységek létszámát hazánkban.

– Az első körben egy egyhónapos képzésen és kiképzésben vesznek részt a jelentkezők. Már ez idő alatt háromszázezer forintos illetményt kapnak, ám ezt követően a különböző pótlékokkal és juttatásokkal négyszázezer fölé is mehet a bérük – tudtuk meg Janasóczki Attila alezredestől, aki hangsúlyozta: olyan büntetlen előéletű, 18. és 55. életévük közötti magyar állampolgárok jelentkezésére számítanak, akik legalább 8 évfolyamot elvégeztek tanulmányaik során.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a Miskolc Televízió megkeresésére elmondta továbbá: igyekszenek minderre olyan felületeket és eseményeket választani, ahol minél többekkel tudnak találkozni, és be tudják mutatni a határvadász-pálya által kínált előnyöket: a megye toborzótisztjei múlt szombaton a Gönci Barack Ünnepen, majd vasárnap a Tiszaújvárosi Triatlon Fesztiválon is verbuváltak.

További információk a feltételekről, a felvételi eljárás folyamatáról és a jelentkezés módjáról a police.hu vonatkozó menüpontja alatt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!