Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.06.03.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 03. szombat 08:05
Szeles, napos szombatra virradtunk. Bár a hőmérséklet néhány fokkal visszaesett, ettől csak kellemesebb lett a levegő, igazi kirándulóidő lesz ma. 
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Szombaton egy hidegfront mögött az ország nagy részén sok napsütés várható, legfeljebb kezdetben nyugaton, délnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor. Többfelé szeles időben lesz részünk, keleten, északkeleten sok helyen erős lökések kísérhetik az északkeleti szelet. Hajnalban 9-16, napközben 21-27 fok várható.

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfronti hatás érvényesül, megszaporodhatnak a görcsös problémák. Ingadozhat a vérnyomás, szédülés jelentkezhet, romolhat a koncentráció. Fejfájás, görcsös fejfájás gyötörhet, amit a szeles idő felerősíthet.
Néhány fokkal alacsonyabban alakul a hőmérséklet, a napos időben érdemes kirándulni, feltöltődni.
A szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 10 és 16 óra között az ország jelentős részén elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.
Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, érdemes napszemüveget viselni vezetés közben. Egy-egy zápor legfeljebb reggel fordulhat elő nyugaton, délnyugaton vizes utakat eredményezve.
Többfelé élénk, az ország északkeleti harmadában erős északi, északkeleti szél ronthatja a járművek menetstabilitását.
Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan!


Levegőminőség 

A kissé szeles időnek hála egy rossz szavunk sem lehet a levegőminőségre Miskolcon, a városunk egész területén jó a levegő, a nap is arra csábít, hogy kimozduljunk a szabadba. (pmmonitoring.hu)

Útinform

A Városgazda közlekedési információi a reggeli órákban:

- Útlezárás:
A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.
Balesetről nincs információnk!

- A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

- Félpályás terelésre lehet számítani:
Árok u. 3
Árpád u. 64
Balaton u. 27
Benedekalja u. 1-3  
Bencések útja 45
Budai N. A. u. 1
Cserép u. 14
Dráva u. 16
Erzsébet Királyné u. 54
Fövényszer u. 15
Franklin u. - Alkotmány u. kereszteződés
Gózon L.- Muhi u. kereszteződés
Hutás u. 3
Kabar u. 5
Kabók L. u. 20
Kárpáti u 31.
Latorca 10
Lányi – Kacsóh sarok
Lilla u. 3
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Mikes Kelemen u. 4
Miskolctapolcai út 55
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Róna u. 1-3  
Selyemrét u. 2
Szarkahegy u. 5
Szentpáli u. 11. sz
Tábortűz u. 5
Tóth Pál u. 5
Vadas J. u. 17
Vasöntő u. 5

Horoszkóp

Kos
Ne add fel akkor, amikor már csak egy lépés választ el a célodtól. Egy kis erőfeszítést kell csak tenned, és minden korábbi munkád eredménye is az öledbe hullik, így rég dédelgetett álmaid válhatnak ma valóra.

Bika
Egy olyan találkozást tartogathat a mai nap, ami nincs feltétlenül ínyedre. Mégsem érdemes kibúvót keresni a dolog alól, mert van valaki, akinek fontos, hogy ez a találkozó jól alakuljon, ő pedig neked is sokat számít.

Ikrek
Higgadt maradsz, amikor valaki a becsületedbe gázol, mert nem akarsz jelenetet rendezni, de ez még nem jelenti azt, hogy ne jegyeznéd meg magadnak a dolgot. Most hallgatsz, de eljön még a te időd is.

Rák
Végre jut egy kis időd arra, hogy kipihend az elmúlt hét eseményeit, ez pedig rád is fér, mert sok mindenen vagy most túl. Miközben lazítasz, próbáld a tanulságokat is levonni, és megérteni, mi minek volt a következménye.

Oroszlán
Ne gondolkodj a következő lépésen addig, amíg a mostani feladataidnak nem jártál a végére. Ha valamilyen terhet tovább viszel magaddal a következő kihívás küzdőterére, az végzetesen lelassíthat, és csökkenti az esélyeidet a győzelemre.

Szűz
Nem vagy teljesen megelégedve azzal, amit valaki egy ötletedből megalkotott, te nem ilyennek képzelted el a végeredményt. Egyelőre ezzel kell beérned, de hamarosan lehetőséget kapsz a javításra.

Mérleg
Nem egyszerű hét van mögötted, de a végére egészen lelassultak a dolgok, és úgy tűnik, végre pihenni is tudsz egy kicsit. Átgondolod, hogy mi az, amit szeretnél a közeljövőben megvalósítani, és ma végre esélyt is látsz ezekre a dolgokra.

Skorpió
Úgy érzed, elég kihívásban volt részed az elmúlt időben, és nincs kedved még egy feladatot a nyakadba venni. Pedig az eredmény nagyon is kecsegtető, és megéri, hogy még egy kicsit feszegesd érte a határaidat.

Nyilas
Merész döntést hozol, amivel egy kis kockázatot is vállalsz, de bízol abban, hogy jó nyomon jársz. Az eredményeid téged igazolnak majd, és gyorsan mások is mögéd állnak majd a sikereidet látva.

Bak
Sikerül végre a magad oldalára állítanod valakit, akinek a véleményére sokat adsz, és aki régóta okoz sok vívódást neked. Ne késlekedj kihasználni ezt az alkalmat, és avasd be az elképzeléseidbe, hogy biztosan ki is tartson melletted.

Vízöntő
Nehéz beismerni, hogy nem minden alakul a terveid szerint, és hogy kevesebbel kell beérned, mint ahogyan azt kezdetben gondoltad. Mégis érdemes megbarátkozni a gondolattal, mert az ellenkezés most nem sokat segít.

Halak
Hiába próbálsz megóvni valakit valamitől, ha csak a saját feje után megy, nem lesz egyszerű lebeszélned arról, hogy ostobaságot kövessen el. Szerencsére ez nem is a te felelősséged végső soron. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!