Ugrás a tartalomra

Modernebb, szebb és gazdaságosabb lesz a Szeder Úti Óvoda

Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. október 18. hétfő 11:39
Energetikai korszerűsítés és infrastrukturális beruházás kezdődik a Komlóstetőn található Miskolci Batsányi János Óvoda Szeder Úti Tagóvodájában. A fejlesztéseknek köszönhetően az eddigi 100 helyett 125 gyermek járhat majd a komfortosabb és energetikailag gazdaságosabb intézménybe.

A Miskolci József Úti Óvoda Dózsa György Úti Tagóvodáját követően újabb miskolci óvoda újul meg. A Szeder Úti Óvoda mostani épületét 1992-ben adták át, ami az eltelt közel 30 év alatt megérett a felújításra – a növekvő gyerekszám miatt pedig a bővítésre is.

Petránné Képes Gizella, a Miskolci Integrált Óvodai Intézmény (MIÓVI) vezetője elmondta, az óvodapedagógusok a szülők segítségével közel egy évvel ezelőtt elkezdtek készülődni a költözésre. Mindent összecsomagoltak – az épület most teljesen üresen áll –, az óvoda berendezései átkerültek a Komlóstetői Református Általános Iskolába, a gyerekek pedig augusztus végén, a tanév kezdetével érkeznek meg ideiglenes állomásukra.

szederovi
Fotók: Mocsári László

Egy, az iskolától különálló intézményrészben lesznek, ami régen óvodaként működött. Petránné Képes Gizella megjegyezte, hogy több mostani szülő még ide járt. Várhatóan 10 hónapig lesz ez az otthonuk, mialatt az óvodában tartanak a munkálatok. Mind a gyerekek és szüleik nagyon várják már, hogy 2022 májusában birtokba vehessék a megújult ovit.

szederovi

Az energetikai felújítás és az infrastrukturális beruházás elemeit Varga Andrea alpolgármester részletezte: kicserélik a külső-belső nyílászárókat, a fűtést pedig napelemek segítik majd. Megújul a vízhálózat, a szennyvíz-elvezetés, a villámvédelem és a villamoshálózat is. Továbbá az épület bővül egy csoportszobával, egy fejlesztő szobával és egy tornaszobával, aminek köszönhetően mintegy 25 fővel nő az óvoda kapacitása, emellett az adminisztratív szobák is megszépülnek.

szederovi

A Szeder Úti Óvodát követően a Miskolci Diósgyőri Óvoda Stadion Sport Tagóvodájának szintén energetikai és infrastrukturális megújulása kezdődik meg nagyjából egy hónap múlva. Miskolc 32 óvodájából több megújult már az elmúlt időszakban, az említett intézmények abban különlegesek, hogy az energetikai fejlesztés mellett infrastrukturális beruházásoknak is örülhetnek a csöppségek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!