Ugrás a tartalomra

Nem csak az aszfaltot újították

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. május 08. szerda 16:27
Fő közlekedési szakaszokra, valamint a tömegközlekedésekkel érintett, nagy forgalmú gyűjtő utakra fókuszáltak az elmúlt hetekben a Városgazdánál.
Fotók: Juhász Ákos

Ahogy azt olvasóink figyelemmel kísérhették: március közepén láttak hozzá az önkormányzati cég munkatársai ahhoz a nagy volumenű kátyúzáshoz, melynek során cikkünk megjelenéséig mindeddig összesen 105 utcában 10.516 négyzetméteren 1.020 köbméter aszfalt bedolgozását végezhették el a szakemberek. 

A hibákat már a munkálatok kezdetétől igyekeztek Miskolc legkülönfélébb pontjain felszámolni. Mint megtudtuk: ezekben a napokban fordulnak rá a mellékutcákra, vagyis előreláthatóan – az időjárástól függően – júniusig befejeződnek a kátyúzási munkálatok. 

Miután a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Útellenőri Szolgálatának előzetes felmérése, illetve a beérkezett lakossági és önkormányzati képviselők bejelentései alapján számos, zúzalékkal borított útszakasz esetében is felmerült az igény a javításra, úgy április utolsó hetében a kátyúzáshoz képest némiképp egyszerűbbnek és olcsóbbnak bizonyuló munkálatok is megkezdődhettek.

A belvárosban, továbbá Bábonyibérc és Bodótető térségében, így az Árok, a Dóczy és a Feszty Árpád utcák környezetében, a következő hetekben pedig Perecesen, összesen 107 utcában 148.000 négyzetméteren fektetik és egyengetik majd az új útborítást. A zúzalékolással a Városgazda becslése szerint szintúgy június közepéig végezhetnek majd.

Az elmúlt időszak kedvezőtlen időjárási körülményei megviselték a város területén található zúzalékos úthálózatot. Az átázott felületű utakon eddig nem lehetett elvégezni a szükséges javítási munkákat, de a kedvező időjárás beköszöntével a mostani időszakban elindulhattak a munkálatok – tudta meg múlt héten a Miskolc Televízió a cég műszaki vezetőjétől.

Kertész Béla hozzátette, a zúzalékos útjavítási munkák nagyjából harmincmillió forintból valósulnak meg. Az anyagi korlát miatt éppen ezért igyekeznek a nagy forgalmú és településeket összekötő utakat előnyben részesíteni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!