Ugrás a tartalomra

A sosemvolt gálaest, ami a betegek gyógyulását segíti

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. május 20. péntek 08:48
A Magyar Rákellenes Liga a Miskolci Nemzeti Színházzal tervezett jótékonysági gálaestet szervezni még 2020-ban, azonban a pandémia miatt ez elmaradt. Ugyanakkor a jegybevétel és az adományok megérkeztek, belőlük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház betegeinek gyógyulását segítő eszközöket szereztek be.

Révész János, a kórház főigazgatója az adományozást taglaló sajtótájékoztatón köszönetet mondott a Magyar Rákellenes Liga „folyamatos támogatásáért”, illetve méltatta a szervezet „folyamatos, transzparens és jó működését”. Külön kiemelte a magyar egészségügyi ellátás számára nyújtott, „érzékelhető” támogatását. Emellett a Miskolci Nemzeti Színház szerepét sem felejtette hála nélkül a főigazgató.

Révész János. Fotók: Mocsári László

A szót Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke vette át. Felidézte, hogy 2020. március 10-én tartották volna a gálaestet, az első járványügyi korlátozásokat pedig március 11-én jelentették be. Ők első körben egy bizonytalan őszi dátumra halasztották a rendezvényt, azonban később végleg letettek a megrendezéséről.

Felajánlották, hogy visszatérítik a belépőjegyek árát, azonban a nagytöbbség nem kívánt élni a lehetőséggel, sőt többen külön is adományoztak az est jótékony céljára. Ezért köszönetet mondott Rozványi Balázs. Így végül sikerült 1 200 000 forintnyi adományért eszközöket beszerezni.

Rozványi Balázs

A társszervező Miskolci Nemzeti Színház részéről Radnai Erika, a színház művésze elmondta, hogy bízik benne, az intézmény a jövőben is támogatni tudja majd a kórház működését. „A színházunk mindig szeret támogatni és jó ügyeket szolgálni” – fűzte hozzá.

Az összegből végül a betegek komfortját növelő antidecubitus matracot, életmentő mobil váladékszívó berendezéseket, és kezelőszékeket szereztek be a kórház Klinikai Onkológiai Sugárterápiás Centrumának sugárterápiás osztálya, valamint a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Osztály részére.

Radnai Erika

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!