Ugrás a tartalomra

Szabad Miskolcz: új évszak, új korszak köszöntött ránk vasárnap

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. március 15. kedd 00:01
Ethno funk, speed-folk freak-punk és ír punk rock, avagy vasárnap színpadra lépett a Kerekes Band, a Bohemian Betyars és a Paddy and the Rats. 
Fotók és képgalériák: Mocsári László

Kettő év – vasárnaphoz mérve napra pontosan ennyi telt el azóta, hogy a pandémia hivatalosan is beköszöntött Magyarországra. Talán nem elkiabálva: Miskolc visszakapta a 2020 márciusa előtti önmagát.

Az est kétharmadáig magyar, balkáni és cigány dallamok voltak terítéken

Mondhatni – ha tudtuk volna persze, hogy aktuálisan éppen mennyi van még hátra a végeláthatatlan járvány(szigor)ból –, mintegy hétszázharminc napja „vágtuk a centiket”, hogy újra zenés-táncos tömegrendezvénytől legyen hangos a belváros.

Elvégre a kokárda ír színekkel is mutatós: érkezett a Paddy and the Rats

(Most már a minap.hu szerkesztőségének sem kell kétévesnél régebbi archív felvételek után kutatnia, ha koncerthez keres illusztrációs képet…)

A zenekar idén év elején vesztette el tangóharmonikását, a tragikus körülmények között elhunyt Babicsek Bernátot – róla is megemlékeztek

A négynapos hosszú hétvége, vele pedig a kétnapos koncertsorozat hétfő este folytatódik: a Szent István téri „forradalmi bulinegyed” pódiumán fél héttől a The Sign, őket követi a Brains, majd a sort a Hooligans zárja. Mindemellett számos egyéb napközbeni program várja kicsiket és nagyokat. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!