Ugrás a tartalomra

A szépészeti szakmák tavaszi versenye a régi helyszínére tért vissza

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 23. szombat 18:27
Négy év kihagyás után, ismét megrendezte a BOKIK a nagy hagyományú Kézműves Kupát.
Fotók: Juhász Ákos

A Meghívásos Fodrász, Hajhosszabbító, Kozmetikus, Műköröm-díszítő, -építő, Lábápoló és Szempilla-hosszabbító Bajnokságot, valamint a Kisgergelyné Tolcsvai Mária és Lapis Imre Emlékversenyt szombaton tartották.

A szépészeti szakmák hagyományos tavaszi versenyét utoljára 2019-ben rendezték meg. A szakmai megmérettetés a szépségiparról szól, de egyben a kézművesség bemutatója is. A kamara számára fontos, hogy a fiatalok megfelelő szakmai tudással érkezzenek a munkaerő piacra, a verseny ezt az elvet szimbolizálja.

A „Kézműves Kupa 2024” helyszíne ezúttal az alapításának 150. évfordulóját ünneplő MSZC Szemere Bertalan Technikum és Szakképző Iskola volt, ahol több mint húsz évvel ezelőtt az első versenyt rendezte a kamara. 1874. március 8-án indult el az oktatás az iskola jogelődjében.

A rendezvény 19. alkalommal viselte a Kisgergelyné Tolcsvai Mária és 13. alkalommal a Lapis Imre Emlékverseny elnevezést. A BOKIK Kézműipari Tagozatának szakmai bizottságai ezzel a rangos megmérettetéssel emlékezhettek az elismert miskolci fodrászokra. A vándordíjak, amelyek a magas szintű szakmai tudást, a minőséget, az igényes munkavégzést szimbolizálják, az ő emlékükre adták át. 

Az országban egyedülálló módon több újdonságot is Miskolcon hoztak be korábban, mint például a műszempilla készítő vagy a műkörömépítő-díszítő versenyt.

Idén a hajhosszabbítás és a brazil haj horgolás volt az újdonság, illetve visszatért a gyógy pedikűr. Harmincnégy kategóriában mérhették össze tudásukat a versenyzők, tanulók és fiatal felnőttek. A rendezvény a szakemberek és a szolgáltatások iránt érdeklődő közönség számára egyaránt nyitott volt, kézműves vásár és szakmabemutatók is voltak a nap folyamán, melyek a legújabb ismeretek megszerzésének lehetőségét kínálták.

Juhász Ákos képgalériája

A számos kísérőprogram sorában ingyenes workshopok, egyebek mellett barber bemutató, stílustanácsadás színesítették a napot. Továbbá egy kifejezetten erre az alkalomra kitalált látványos full fashion. Melynek lényege az volt, hogy a 150 évvel ezelőtti – utalva a házigazda iskola jubileumára – divatot kellett újragondolni hajban, sminkben, körömben, öltözékben és címlapfotót készíteni a modellről.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!