Ugrás a tartalomra

Szombaton emelik be a minorita templom új toronysisakjait

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 25. péntek 09:21
A munkálatok miatt reggel hattól lezárják a Kelemen Didák utcát, a 11-es busz terelt útvonalon közlekedik.

Június 26-án, szombaton végzik a Minorita templom csúcskupolájának beemelését, 06:00-tól a Kelemen Didák utcát teljes szélességében lezárják, így a 11-es autóbusz Búza tér felé közlekedő járatai terelt útvonalon fognak közlekedni - írja közleményében az MVK Zrt. 
- A járatok nem érintik a Szemere-kert megállót, helyette a Tiszai pályaudvar irányába közlekedő 1-es autóbusz Dózsa György utca megállóhelyén állnak meg, a Kazinczy Ferenc utca megálló helyett pedig szintén az 1-es autóbusz Petőfi tér megállóhelyén vehetők igénybem hangsúlyozza a cég.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az érintett útszakaszt június 26-án, szombat reggeltől zárják le teljesen és amennyiben a folyamattal még aznap sikerrel jár a kivitelező, június 27-én már nem lesz útzár. 

A Minorita templom kívül belül megújul, a munkálatokat több mint 870 millió forint kormányzati támogatásból végzik el. A rekonstrukció első, várhatóan szeptember 30-áig tartó ütemében a tetőszerkezet újul meg, ennek része a toronysisakok cseréje. A második ütemben a belső terekben folytatódik majd a munka: ekkor cserélik majd a teljes elektromos hálózatot, festik ki a szentélyt, és restaurálják a freskókat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!