Ugrás a tartalomra

Tartalmas és rövid képzések a Miskolci Egyetem Mentorius Központjában

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 31. kedd 11:21
Megújuló energiaforrások hasznosítása, vezeték nélküli ipari kommunikációs rendszerek, üzleti tervezés az alapoktól, vállalati döntéstámogatás és különböző szintű nyelvi képzések is szerepelnek a Miskolci Egyetem Mentorius Tudás- és Képzőközpont kínálatában. Az iskolarendszerű képzésektől rugalmasabb és felnőttek számára kialakított képzési portfólióval bír a központ. Hornyák Loránd, Mentorius központ igazgatója úgy fogalmazott: a jó pap is holtig tanul, és így van ezzel egy jó szakember is. (Támogatott tartalom.)

Milyen képzéseket kínálnak és milyen ágazatokban?

Szerteágazó a képzési palettánk. Műszaki, üzleti szakirányú továbbképzéseket és szakmai tanfolyamokat tudunk szervezni. A vállalkozások, cégek, intézmények és egyének igényeire válaszul korszerű, rugalmasan alakítható, sokoldalú, úgynevezett tudástermék-portfóliót alakítottunk ki. Támogatjuk a műszaki, a nyelvi, az egészségügyi, a társadalmi és az üzleti kihívásokra adandó megoldásokat, a piaci szereplők versenyképességének erősödését, ezáltal pedig a gazdasági szereplők sikereit, a Miskolci Egyetem sikereit és a régiónk fejlődését. Összességében olyan széleskörű társadalomtudományi és műszaki képzési kínálattal rendelkezünk, amelyet a régió piaci igényekre szabva alakítottunk ki. De természetesen a kimondottan egyéni vállalati igényekre is tudunk képzéseket szervezni.

Sokakat azt tart vissza, hogy folyamatosan képezzék magukat, hogy nincs idejük munka mellett többéves képzésekre járniuk.

Pedig a jó pap is holtig tanul, és így van ezzel egy jó szakember is! De a Mentorius Tudás- és Képzőközpont elsősorban nem a többéves képzésekről szól, hiszen ezeket az igényeket szolgálja ki a központunknak otthont adó Miskolci Egyetem. Nálunk a néhány napos tréningtől, a néhány hetes tanfolyamtól a több hónapos időtartammal bezárólag, szakterület és képzési cél függvényében széles a skála. Illetve az úgynevezett 2+ féléves szakirányú továbbképzéseink is nagyon aktuális és versenyképes tudást adnak a már diplomás munkavállalóknak. A mentorius.hu oldalon pedig nemcsak a már meglévő képzéseink közül választhatnak az érdeklődök, akik tapasztalták, hogy a munkaerőpiacon való „életben maradáshoz” szükséges az élethosszig tartó tanulás, hanem várjuk a cégek vagy éppen magánszemélyek jelentkezését. Részükről főként azokat a megkereséseket, hogy nekik milyen szaktudásra lenne szükségük, milyen tudásigényük van. Mi pedig mindent megteszünk, hogy megtaláljuk számukra azokat az oktatókat, szakembereket főként a Miskolci Egyetem oktatói vagy partnerei közül, akik az adott igényre korszerű és naprakész ismereteket nyújtanak.

Vannak slágerek? Illetve jelenleg milyen lehetőségek közül választhatnak az érdeklődők?

A nyelvi képzések örök slágerek, de szerveztünk vállalkozási alapismereti, személyiségfejlesztésre és asszertív kommunikációra irányuló, valamint pedagógiai és oktatásmódszertani általános felnőttképzéseket is. Elmondhatom, hogy valóban szerepel a Mentorius Tudás- és Képzőközpont kínálatában „minden szinten szinte minden”. A manapság egyre fontosabb életciklus-értékelésen keresztül a modern szakmérnöki képzésekig, köztük a nemzetközi hegesztő szakmérnöki, a robbanásvédelmi szakértői, az atomerőművi üzemeltető mérnöki, orvos- és gyógyszerész közgazdász, vagy a gasztronómiai specialista képzés is rajta van a "tudásmenün". Akik pedig elvégzik a kurzusainkat, azok kivétel nélkül megerősítik, hogy a tudás olyan érték, ami a legjobb befektetés a jövőbe.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!