Ugrás a tartalomra

Több ezer plüss, társasok és kifestők érkeztek a GYEK-be

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 11. szerda 17:18
Több ezer plüssfigura, mintegy száz társasjáték, kifestők, ceruzák - a Magyar Kormánytisztviselői Kar tagjai komoly akcióba kezdtek hónapokkal ezelőtt. A Gyermekegészségügyi Központ betegeinek gyűjtöttek karácsonyi ajándékokat. Az adományátadón a kórház főorvosa azt mondta, azoknak a gyerekeknek, akik nem tölthetik otthon a karácsonyt, egyetlen játék is hatalmas segítséget nyújt.
Végh Csaba fotói

Két kisebb irodahelyiséget töltöttek meg a játékok, amiket a Magyar Kormánytisztviselői Kar tagjai adományoztak a Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztályon fekvő kis betegek. Az adományokat elsősorban nekik gyűjtötték, de annyi ajándék érkezett, hogy az összes osztályon örömet szereznek majd a játékok.

Farkas Tamás, a Gyermeksebészeti Osztály osztályvezető főorvos elmondta, az, hogy a gyerekek távol vannak karácsonykor a családjuktól – hiába jönnek be a szülők –  nagyon megterhelő lelkileg, úgyhogy minden, ami picit is kizökkenti őket és egy pár órára, pár percre eltereli a gondolataikat, nagyon nagy dolog.

A sok játék összegyűjtéséhez sok lelkes emberre volt szükség. A Magyar Kormánytisztviselői Kar arra kérte tagjait, hogy egyetlen plüssel vagy társassal járuljanak hozzá ahhoz, hogy szebb legyen a beteg gyerekek karácsonya.

Bene-Czeglédi Natália, a Magyar Kormánytisztviselői Kar megyei elnöke úgy nyilatkozott: háromezer plüss, társasok, kifestők, dömper, színezők, ceruzák, színező lapok, tehát minden van, amire szüksége van egy kisgyereknek.

Korábban az adományok leginkább húsvét és karácsony környékén érkeztek a megyei kórházba, idén viszont egész évben sok volt a felajánlás. Révész János főigazgató kiemelte: az adományok nagyságrendje több száz millió forint, ami a tavalyi évhez képest körülbelül megháromszorozódott, megnégyszereződött.

A rendezvényen a játékok mellett csaknem 300 ezer forint pénzadományt is kapott a Gyermekegészségügyi Központ.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!