Ugrás a tartalomra

Trianon 100 – Tiszteletrepüléssel emlékeztek

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 04. csütörtök 23:13
Repülők lepték el az ország egét Trianoni békediktátum századik évfordulóján. Az emlékrepüléshez a Borsod Megyei Repülőklub is csatlakozott. Percre pontosan, 10 órakor, 100 évvel a békeszerződés aláírásának időpontjában száznál is több gép szállt fel egyszerre az országban és a határokon túl.

1920. június 4-én a trianoni békediktátummal megcsonkított Magyarország minden településén egyszerre kondultak meg a harangok, ma 100 évvel a békeszerződés aláírása után repülők zajától voltak hangosak a városok. Az országos felhíváshoz a Borsod Megyei Repülőklub is csatlakozott. Négy gép állt készenlétben reggel, hogy felszállhasson 10 órakor 10 percre. 

A miskolci repülőtérről egyszerre emelkedtek fel a gépek és a város felett tiszteletkörökkel emlékeztek meg a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójáról. Több mint 130 repülőgép tűnt fel az ország számos pontján a nemzeti összetartozás napján. Az emlékrepüléshez az ország minden részéből, a külhoni területekről és külföldről, többek között az Egyesület Államokból is jelentkeztek pilóták, repülőiskolák. 

Mocsári László képgalériája

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!