Ugrás a tartalomra

Vidéki hangulat a panelházak között

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 08. szombat 15:47
Újra tradicionális falusi hangulat költözött a Győri kapui panelházak közé. A városrész ismét megrendezte farsangváró, közösségépítő, a vidéki gasztrokultúra értékeit hordozó disznótorát.
Beregi László képgalériája!

A szombati program legfőbb célja, a Győri kapuban élők számára egy olyan disznótorral és kézműves vásárral kísért ünnepváró program életre hívása volt, amely a városrészben (és más városrészekben) élők számára kínál közösségépítő eseményt.

– Idén sokkal többen jöttek el, mint amennyien tavaly voltak: 2019-ben mintegy 500-an látogattak ki, idén pedig csaknem kétszer annyian jöttek el. Nem tudunk annyi húst vásárolni, ami kielégítené az emberek igényeit, de ez nagyon jó – mondta nevetve Lichtenstein Raymondtól, a Kapuzörgető program Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület szakmai vezetőjétől.

Hurka, kolbász, és tepertő illata töltötte be a József utcai ifjúsági sporttelepet. Bár a szúrás nem a Győri kapuban történt, ez mit sem vont le a disznótor-élményből. Mindezt egy farsangi vásárral is kiegészítették a szervezők: 17 kézműves érkezett a városrészbe.

Kele Kevin már a tavalyi disznótoron is ott volt. Szerinte nagyon fontosak az ilyen és ehhez hasonló rendezvények, mert minden korosztály megtalálja a kedvére valót. – Én nagyon szeretek itt élni, már 20 év vagyok Győri kapui lakos – mondta.

Rimszki Andrea és családja idén voltak először ezen az eseményen, mert tavaly sajnos lebetegedett a kislányuk. – Nagyon szeretjük a disznóságokat, mi is sokszor csinálunk disznótort – fogalmazott.

– Erdei Sándor Zsolt, Simon Gábor, Nagy Ákos és Deák Bárdos Mihály egy emberként álltak a program megvalósítása mellett – nyilatkozta portálunknak Lichtenstein Raymond a Kapuzörgető program Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület szakmai vezetője. – Ez egy jótékonysági program, hiszen a bevételből egy Győri kapuról szóló kiadványnak az elkészítését fogjuk támogatni, amely reményeink szerint az ott élő emberek segítségével készülhet majd el és az itt élő embereknek is lehetőségük lesz írni ebben a kiadványban – tette hozzá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!