Ugrás a tartalomra

A Zene Világnapját ünnepelték a MÜHÁ-ban

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 03. hétfő 10:37
A nagy hagyományokkal bíró programot szombaton este rendezték meg a Művészetek Házában.

Kilencedik alkalommal rendezte meg idén a Musical és Miskolc Symphonic Gálát a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány és a Miskolci Szimfonikus Zenekar október 1-jén, szombaton a zene világnapja alkalmából. A Musical és Miskolc gálaest célja, a hátrányos régióban élő fiatal pályakezdő művészeket segíteni azzal, hogy befutott miskolci művészekkel együtt állhatnak színpadra. A Művészetek Háza színpadán ezúttal is válogatott musical slágerek hangzottak el a műfaj legkiválóbb művészeinek és ifjú tehetségeknek előadásában. 

A Miskolci Szimfonikus Zenekar idén már harmadik alkalommal csatlakozott a gála szervezéséhez. Együttműködésük a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvánnyal 2018-ban kezdődött az Advent Miskolc rendezvénysorozat kapcsán. 2019-ben a Zenita művészei - Jancsó Dóra, Varga Andrea és Cselepák Balázs – működtek közre a szimfonikusok MeseFilmfónia koncertjén, majd októberben már közösen álltak színpadra a Musical és Miskolc Symphonic Gálaesten. 2022-ben is egy fergeteges gálával készültek együtt a Zene világnapja alkalmából.

Mocsári László képgalériája

A Miskolci Szimfonikus Zenekar immáron hetedik alkalommal emlékezett meg a világnapról egy különleges koncert keretében. 2014-ben először a Filharmónia Magyarországgal közös szervezésben Carl Orff Carmina Buranáját mutatták be. Egy év kihagyás után önállóan rendezték meg a zene világnapi koncertet, melynek műsorán Mozart Requiemje szerepelt. 2017-ben Holst Planéták című műve került porondra vetítéssel, majd 2018-ban a csodás Illényi Katica volt a zenekar vendége. 2019-ben Wolf Péter és barátai címmel mutatták be a zeneszerző műveit olyan kiváló művészekkel, mint Baráti Kristóf és Balog József. Tavalyelőtt pedig a Talamba Ütőegyüttes nyűgözte le a miskolciakat egy hamisítatlan „talambás” hangulatú koncerten.

Folytatva a sort, 2022-ben szintén egy színes produkciót hoztak el a miskolci közönségnek. A Zenita Alapítvány nagyszerű művészei (úgy, mint Jancsó Dóra, Tunyogi Bernadett, Varga Andrea, Cselepák Balázs, Csiszár Istán, Veréb Tamás) mellett tehetséges fiatalok is bemutatkoztak a színpadon, valamint Toronya Alexandra lenyűgöző koreográfiáit is megcsodálhatták a nézők a Harc- és Táncművészeti SE táncosainak jóvoltából.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!