Ugrás a tartalomra

Digitális napközi a Kósban

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 10. péntek 09:06
Robotoktól és gyerekzsivajtól hangos a Kós Károly Építőipari Szakgimnázium digitális alkotóműhelye, ahol megkezdődtek az idei nyári napközik. Az intézményben többféle táborral is várják a tanulókat, akik a többi közt drónokkal, robotokkal, a legkülönbözőbb építőanyagokkal és kreatív feladatokkal foglalkozhatnak.
Mocsári László képgalériája

A Miskolci Szakképzési Centrum idén egész nyáron szervez ötnapos, napközis táborokat az általános iskolásoknak. A szakkörök során drónokat programoznak, robotokat építenek, valamint logikai és kreativitást igénylő, játékos feladatokat oldanak meg. A gyerekek a tábor végén pedig hazavihetik, amit építettek.

A Miskolci Szakképzési Centrum segítségével a Digitális Közösségi Alkotóműhely most három különböző tábort indított, ezek a nyári szünetben végig várják a gyerekeket. A jelentkezők a modellezés és a robotika mellett hamarosan a digitális alkotótábort is kipróbálhatják.

– Most éppen kreatív tábort tartunk, itt a gyerekek megismerkednek egy picit a robotikával, annak a fejlesztésével, programozásával. Saját maguk készítenek különböző tárgyakat, eszközöket, autókat, repülőket, amit kitalálnak – fogalmazott Göncfalvi Balázs, az intézmény műhelymestere.

A táborokra még lehet jelentkezni. A részletek a www.ajovodittkezdodik.hu oldalon olvashatók.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!