Ugrás a tartalomra

Magát is megszúrta, majd hívta a rendőrséget a nő

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 01. kedd 09:48
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 23 éves nő ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt.

A nő Rudabányán lakik élettársával egy családi házban. Egy áprilisi délután a ház udvarán tartózkodott, amikor észrevette, hogy ismerőse, a sértett férfi, aki akarata ellenére rendszeresen járt utána, az utcában van. Ettől annyira ideges lett, hogy beszaladt a házba, kihozott egy konyhakést, és futva a férfi után indult, de közben a szomszédainak odakiabálta, hogy most megöli a sértettet. 

A nő utolérte a kerékpározó férfit, ekkor heves vita kezdődött közöttük, amely dulakodásig fajult, végül a vádlott elővette a pulóvere ujjába elrejtett konyhakést és ötször megszúrta. Visszaindult lakásába, de az udvaron lévő ismerőseivel közölte, megmondta, hogy leszúrja, megmondta, hogy megöli, majd hozzátette, ez az ember szerelmes belé, úgy sem fogja feljelenteni.

A sértett férfi, miután a vádlott otthagyta őt, még utána kiabálta, hogy ezt vissza fogja kapni és börtönbe juttatja. A nő hazament, a kést bedobta az udvari vécébe, majd felhívta a rendőrséget és közölte, hogy a férfi megtámadta őt, majd pedig saját magát megszurkálta. 
A kiérkező rendőrök Rudabánya külterületén megtalálták a sértettet, értesítették a mentőket, akik kórházba szállították. 

A sértett a szúrások következtében a hasüreg megnyílásával járó 8 napon túl gyógyuló közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett el, a súlyosabb, akár halálos kimenetelű sérülés elmaradása a szúrások irányának, erejének és a szerencsének volt csak betudható.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!