Ugrás a tartalomra

Megérkeztek az első általános iskolások a Digitális Közösségi Alkotóműhelybe

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 07. csütörtök 16:24
Szeptemberben nyílt meg a Digitális Közösségi Alkotóműhely a Miskolci Szakképzési Centrumban, a Latabár utca 1. szám alatt. Most az első foglalkozást tartották az általános iskolásoknak, akiket céljuk megszólítani az itt dolgozó szakembereknek.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

Digitális közösségi foglalkozást tartottak gyerekeknek, akik játékos formában, szórakoztató feladatokkal ismerkedhettek meg a LEGO Robot építés és programozás alapjaival a délelőtt folyamán.

Bártfai Ákos informatikusnak akar tanulni majd. – Szeretem az informatikát és a programozást, szeretek építeni és szerelni, jártam robotikára is, mikor lehetőségem nyílt rá.

A Digitális Közösségi Alkotóműhely célja, hogy elsődlegesen a pályaválasztás előtt álló általános iskolásokkal megismertesse a különböző szakmákban már használatos, modern digitális technikákat, eszközöket, s egyben segítse őket a továbbtanulással kapcsolatos döntéseik meghozatalában.

A foglalkozást Kiss Gábor, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja nyitotta meg, aki elmondta, hisznek abban, hogy számtalan lehetőség áll a résztvevő korosztály előtt. – Az ipari forradalom negyedik szakasza már beköszöntött, a feladat tehát az, hogy az oktatási rendszerrel is tudjuk követni ezt a folyamatot. Ebben az alkotóműhelyben szakmai képzés is megvalósul amellett, hogy megszólítjuk az általános iskolásokat – mondta a kancellár, majd hozzátette, ma már teljesen új szakmák születnek. – Ezeknek nagy része a digitalizációhoz kötődik. Ezt a világot az idősebb generáció kicsit misztikusnak látja, a legifjabbak azonban két-három óra tanulással működőképes legórobotokat raknak össze, programozzák, majd a saját telefonjaikról irányítják is ezeket. A sikerélmény számukra visszajelzés lehet, hogy ők mi mindenre képesek. Közben pedig megismerik a különböző szakmákat.

A foglalkozás után a gyerekek betekinthettek a műhely életébe, ahol a vezetett foglalkozás során a foglalkozásmesterek segítségével kipróbálhatják a 3D nyomtatást, a lézervágást, illetve a Microbit programozás alapjaival is megismerkedhettek.

A Digitális Közösségi Alkotóműhelyben délutánonként szakkörök lesznek, ahol megjelenik a legó mellett a drónok programozása is. Szombatonként pedig családok is ellátogathatnak ide. A jovoittkezdodik oldalon lehet majd jelentkezni csoportoknak helyfoglalásra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!