Ugrás a tartalomra

Hozzáláttak a támfalazáshoz Miskolctapolcán

Bódogh Dávid / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. július 04. hétfő 15:21
A közművek védelme érdekében építenek új támfalat az Aradi utcában. 
Fotók: Bódogh Dávid

A beruházásra azért lesz szükség, mert egy villámár tavaly májusban elmosta az Aradi utca 28. szám alatti ingatlant határoló kerítést – előtte pedig a komplett járdát és a fél útpályát.

– Volt egy hatalmas esőzés, és ennek folyamán megcsúszott a kerítés és az út, és berántott mindent a kertbe – emlékezett vissza a Miskolc Televízió kamerája előtt Stoff László ingatlantulajdonos.

Mivel a károk nagy része közterületen keletkezett, a helyreállításhoz az önkormányzat egy vis maior pályázatot nyújtott be a Belügyminisztériumhoz. Stábunk ottjártakor a gép épp a mikrocölöpök alapját fúrta ki két méter mélységben. Ezzel amint végeznek, egy huszonhat méter hosszú szögtámfalat fognak építeni a szakemberek.

– Húsz darab mikrocölöpöt fúrunk ki, majd megkezdjük a támfal vasalását és a betonozást. A tennivalók összesen harmincmillió forintba kerülnek, ebből huszonegymillió forintot nyert az önkormányzat pályázati forrás keretében. További kilencmillió forint önrész-hozzájárulás is szükséges még – számolt be Durda Péter, a Polgármesteri Hivatal városüzemeltetési és műszaki osztályvezetője.

A kivitelező a munkákat a talaj előkészítésével, valamint az iszapos föld és a hordalék eltávolításával a múlt hét folyamán már megkezdte. A támfal építéséhez két és fél tonna vasra és szerelésre lesz szükség. Ezután másfél hónapot vesz igénybe a betonozás. A járda és a fél útpálya helyreállítása várhatóan két hónap múlva készül el. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!