Ugrás a tartalomra

Húsvéti hangulat a Békás-tónál

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. április 06. csütörtök 14:26
Tojásfa, fából készült húsvéti nyuszik és nyuszikosár díszíti a Békás-tó környékét.
Fotók: Mocsári László

Vidáman és serényen készül a Feltámadás ünnepére a Tapolcafürdőért Egyesület. A civilek ismét ellepték a Békás-tó környékét, hogy húsvéti hangulatot varázsoljanak a tapolcai parkba. Az egyesület tagjai a tavalyi sikeren felbuzdulva határozták el, hogy idén is színes tojásokkal díszítik fel a park egy méretes fáját és virággal ültetik be a kihelyezett betontartókat.

A park csinosításának a motorja Söllei Éva, a kertészeti csoport vezetője. „Társaságunk az ő javaslatára csatlakozott elsőként a „Fogadj örökbe egy közterületet”-programhoz, és ő koordinálja a kerti szépítgetéseket is. A tó környékén centiméter pontossággal ki van mérve, hogy mekkora terület a miénk, amit rendszeresen gondozunk: gyomlálunk, visszavágjuk a cserjéket és a bokrokat, virágokat ültetünk, javítgatunk, festegetünk” – mondta Kerek Judit elnök.

A jó kedvvel végzett munka mellett mindig marad idő a beszélgetésre és a viccelődésre is. „Nagyon jó ez a kis közösség. Szeretünk együtt lenni. Itt mindenki lokálpatrióta. Imádjuk Tapolcát, és mindannyian tenni akarunk érte. Azt szeretnénk, ha ismét eredeti fényében ragyogna” – fogalmazott az elnök.

A Fogadj örökbe egy közterületet elnevezésű programot 2022-ben indította el a miskolci önkormányzat azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítson a közterületek hivatalos keretek közötti gondozására az erre nyitottaknak. A tavalyi év után idén ismét lehet jelentkezni a programra, melynek határideje május 15-e.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!