Ugrás a tartalomra

Jó szerencsét! – rendhagyó városnézéssel búcsúztatta a nyarat Pereces

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 26. szombat 19:04
A városnézések célja a település ismert vagy rejtett értékeinek bemutatása minél szélesebb körben. Ezúttal Miskolc egyik legszebb fekvésű városrészét, Perecest ismerhették meg azok, akik ellátogattak a szombati rendhagyó idegenvezetésre.

A program elején Bazin Levente, a Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke, egyben a városrész önkormányzati képviselője felavatta a Perecest bemutató köztéri információs táblát a Vilma-forrás előtti téren. Ezt követően Kupcsik Sarolta idegenvezető segítségével fedezhették fel Pereces érdekességeit az érdeklődők.

A városnéző séta az Állomás téren kezdődött, ahol a résztvevők megkóstolhatták a Vilma-forrás vizét, majd felkereshették a Bányász emlékparkot, a szabadtéri színpadot, a templomot és a Közösségi Házat is. Szó volt a bányász hagyományokról, a híres fúvószenekarról, a törött kapufa esetéről és a helyi közösségépítésről is.

Juhász Ákos képgalériája

A Tourinform Miskolc iroda számára a turisták mellett fontos célcsoportot jelentenek a lokálpatrióta miskolciak, akik egyre többen keresik fel a tematikus sétákat. A perecesi garantált programon a részvétel ingyenes volt. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!