Ugrás a tartalomra

Kicserélték a nyílászárókat a Széchenyi iskola egyik homlokzatán

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. november 22. hétfő 18:15
Az idén negyven éves intézmény 47 nyílászáróját cserélték ki.
Az ablakok már a helyükön, és a homlokzat helyreállítása is befejeződik hamarosan. Fotó: Mocsári László


Csaknem 30 millió forintos kormányzati támogatásból cserélték ki a nyílászárókat az Avastetői Általános Iskola Széchenyi Tagiskolájának egyik homlokzatán.

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője az eseményen elmondta, öröm számára, hogy az avasi oktatási intézmények folyamatosan fejlődnek. „Csak néhány hete adtuk át az Avasi Gimnázium megújult tornacsarnokát és a következő időszakban is nagyszabású fejlesztésekre készülünk, ezt a Miskolci Tankerületi Központtal folyamatosan egyeztetjük” – mondta. 

A sajtótájékoztatón elhangzott: a felújítási terveket a Tankerületi Központ az iskolák kéréseinek megfelelően dolgozza ki. László István, a tankerület első embere azt mondta, a munkálatok nagyobb része a közelmúltban véget ért, így a tantermek már most is használhatóak, a homlokzat teljes helyreállítása viszont még a következő hetek feladata lesz. 

László István, Tóthné Csorba Mária és Csöbör Katalin. Fotó: Mocsári László


Tóthné Csorba Mária igazgató elmondta, azért nem az utcafronti oldal újult meg, mert nagyobb szükség volt az udvar felőli rész energetikai korszerűsítésére.

- Mi azt kértük, hogy a mostani munkák során arra az oldalra koncentráljanak, ahol nagyobb problémát okoz a nyílászárók állapota, ezért nem az utcafronton, hanem itt, a hátsó, udvarra néző homlokzaton indult a munka. Nagy örömömre szolgál mindemellett, hogy információim szerint, hogy ennek a beruházásnak folytatása is lesz. Az idén 40 éves az iskola és mi pedagógusok igyekszünk szakmailag mindent hozzátenni – hangsúlyozta.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!