Ugrás a tartalomra

Megtartották a hatvanhetediket is – küldöttgyűlésen értékelt a BOKIK

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. március 20. szerda 20:21
A Népkerti Vigadóban tartotta soron következő küldöttgyűlését a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK). 
Fotók: Juhász Ákos

Az eseményen beszámoltak a tavalyi esztendő munkájáról és a költségvetési tervek teljesüléséről. Emellett jelentést adott az Ellenőrző Bizottság, az Etikai Bizottság és a Békéltető testület is. Szó volt továbbá az idei munkatervről, a költségvetési tervről, valamint az évben várható kamarai választások felkészülésének lépéseiről. Végezetül a BOKIK egy együttműködési megállapodást írt alá a vármegyei szakképzési centrumokkal.

- Azt szeretnénk, hogy a legtehetségesebb fiatalok a kamara szakmai versenyein mutassák meg magukat. Mindebben az iskolával szeretnénk együttműködni úgy, hogy támogatjuk, preferáljuk az ebben a munkában részt vevő oktatókat – fogalmazott a BOKIK elnöke a Miskolc Televíziónak.
 

Bihall Tamás elmondta, a "Szövetségben a vállalkozókkal" program célja a minőségi munka megteremtése, ezért kötöttek együttműködési megállapodást a vármegyében működő miskolci, szerencsi és ózdi központokkal rendelkező szakképző centrumokkal.

- Ez a megállapodás előirányozza, hogy a költségvetés minden évben megduplázza azt az összeget, amit mi a vállalkozásoktól a kamarai hozzájárulásból beszedünk. Ez évi 4-5 milliárd forint plusz forrást jelent, és ebből nagyon komoly vállalkozásfejlesztési tevékenységet tudunk végezni a vállalkozók javára – mondta el Dunai Péter, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára a rendezvényen.
 

Juhász Ákos képgalériája

Az eseményen Alakszai Zoltán főispán is részt vett, aki a vármegye nehéz helyzetére hívta fel a figyelmet. Elmondta, egy rendszeres konzultációs fórumot szeretne életre hívni, ahol a vállalkozók és a gazdasági szereplők mondhatják el, milyen kihívások érik őket, s hogyan tudnak ezeknek megfelelni.

A főispán hozzátette: a cél, hogy megoldást találjanak ezekre a problémákra, akár helyben, akár Magyarország Kormányának segítségével.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!