Ugrás a tartalomra

Miskolci sikerek a Dining Guide Gálán

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. július 21. szerda 17:26
A miskolci és debreceni Pizza, Kávé, Világbéke formációk az Év Alternatív Vendéglátóhelye díjat vehették át, Bajusz Gergely, az Avalon Ristorante meghatározó személyisége az Év Szervizembere lett, a Desszertem pedig a TOP10 vidéki vidéki cukrászda listáján az előkelő 4. helyen szerepel.
Fotó: index.hu

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2021-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. A TOP10+2 ranglistára idén, a Dining Guide történetében először, három vidéki étterem is felkerült, a legjobb éttermek listáját pedig jelentősen átrajzolta a világjárvány.

Az elmúlt évben nyújtott teljesítményéért idén is a Széll Tamás és Szulló Szabina vezette fine dining étterem, a Stand kapta az Audi-Dining Guide Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett gálán. A Szulló Szabina-Széll Tamás séfpáros, valamint Csahók Ibolya és Hamvas Zoltán étterme 2018 óta működik, azóta minden évben megválasztják az év éttermének, sőt nyitása után néhány hónappal már Michelin-csillagot is kapott.

A legjobbaknak választották a Stand Étterem után: a Pasztell, a Platán Gourmet, a Rumour, a Salt Budapest, a Textúra, az Arany Kaviár, az Essencia Restaurant, a Laurel Budapest, a Stand 25 Bisztró, a Bisztró42 és az Anyukám Mondta Étterem.

Fotó: diningguide.hu

Az Év Vidéki Étterme díj nyertese a tatai Platán Gourmet Étterem lett, az Év Alternatív Vendéglátóhelye díjat a miskolci és debreceni Pizza, Kávé, Világbéke formációk érdemelték ki. Az Év Ígéretes Étterme az újonnan nyílt Spago by Wolfgang Puck Budapest.
    
Az Év Ifjú Séftehetsége Mede Ádám, a Laurel Budapest konyhájának vezetője, míg az Év Szervizembere Bajusz Gergely, az Avalon Ristorante meghatározó személyisége lett, a Dining Guide Életműdíját László Árpád, a Robinson Restaurant tulajdonosa vette át.

Fotó: diningguide.hu

Az Év Cukrászdája Díjat 2021-ben is a Mihályi Patisserie kapta. Ezen a listán a negyedik helyen a miskolci Desszertem végzett, erről az étterem a Facebook-oldalán számolt be.
    
A top tízes ranglista felállításában idén is a Michelin korábbi igazgatója, Fausto Arrighi segédkezett, aki vezető tanácsadói jelenlétével ötödik éve segíti az Étteremkalauz munkáját.
    
A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!