Ugrás a tartalomra

Nívós művészeikkel prezentálnak

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. szeptember 10. péntek 13:45
Magyarország egyik első független és önálló képzőművészeti alkotóközössége, az idén 45 éves Diósgyőri Képzőművész Stúdió '76 reprezentatív jubileumi kiállítását csütörtökön nyitották meg az Ady Endre Művelődési Házban.
A Diósgyőri Képzőművész Stúdió '76 kiállítása képekben - Juhász Ákos képgalériája

Négy és fél évtizednyi sikeres működésére, továbbá a képzőművészeti kultúra művelése és terjesztése terén elért érdemeire tekintettel Miskolc önkormányzata idén májusban nívódíjjal ismerte el a stúdió munkásságát.

A kiállítást megnyitó Varga Andrea alpolgármester kiemelte: lelki egészségünk megőrzéséhez elengedhetetlenek azok a pillanatok, amelyek a belső elcsendesedés örömével ajándékoznak meg minket – és a művészet ezt tudja nyújtani.

– Rendkívül fontosak az olyan pillanatok, mint amilyen ez a kiállítás, ezért is örömteli, hogy Miskolc kulturális életét példaértékű együttműködés jellemzi – tette hozzá.

Beszédében többek között méltatta a kiállítást megrendező MSZOSZ-, Kondor Béla-, gyémánt és nívódíjas képzőművész és stúdióvezető életművét, valamint a helyi művészeti életben betöltött szerepét. Kletz László Lajos szerint az alkotóművészt nem a szavai, hanem a tettei és az alkotásai minősítik.

Az ünnepi eseményen a képzőművészeti alkotóközösség öt művésze – Béres János, Boncsér Árpád, Hadházy-Molnár Attila, Horváth Zoltán és Kavalecz Lajos – vehetett át nívódíjat Bartha György önkormányzati képviselőtől.

A díjazottak alkotásain kívül számos további művész munkáját állították ki, melyeket az érdeklődők szeptember 24-éig tekinthetnek meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!