Ugrás a tartalomra

Rákherceg a bábszínházban 

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. március 09. szerda 12:55
Ősbemutatót tartottak vasárnap délelőtt a Csodamalom Bábszínházban. Ezúttal egy olasz népmesével, a Rákherceggel varázsolták el a gyerekeket. A színészek szerint a darab egyedülállónak ígérkezik.
Palota, tengeralatti világ, muzsika és királykisasszony | Képgaléria: Juhász Ákos 

– Jól éreztem magam az előadásban. Egy régi reneszánsz köntösbe öltöztetett olasz népmesét láthatott a közönség. Tetszik a mediterrán világ, mert nem nagyon szoktunk ilyen előadásokat a bábszínházban tartani – számolt be Károlyi Szabolcs bábszínész.

A Rákherceg a tengeralatti világot és a királyi palotát is megelevenítette. Az alkotók a forgószínpadra épült díszleten túl a bábokra is nagy hangsúlyt fektettek.

A látványtervező az öltöztetésnél is a tradíciókra alapozott.

– A bábok úgy készültek, hogy otthon kifaragtam őket fából. Nagyon fontos volt számomra, hogy miután mégiscsak egy népmese, ne műanyagból, hanem olyasvalamiből készüljenek, ami valaha élt és újra életre lehet kelteni – ecsetelte Néder Janka látványtervező, aki a díszletet és bábokat alig két hónap alatt készítette el.

– A mese főhőse egy herceg, akit elátkoztak, ezért egy rákpáncélban kell élnie. A királykisasszony azt az áldozatot vállalja, hogy megtanul muzsikálni, hogy ezzel a rákpáncélba zárt herceget kiszabadítsa – árulta el Rumi László rendező, hozzátéve: reméli, a járvány nem szól közbe, és zavartalanul játszhatják majd az előadást. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!