Ugrás a tartalomra

Tömegmészárlást tervezett a miskolci fiatalkorú

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 19. kedd 09:20
Egy fiatalkorú férfi ellen emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség. A vádlott azt tervezte, hogy korábbi általános iskolájában, vagy a középiskolájában tömegmészárlással járó iskolai lövöldözést fog végrehajtani.

A vádirat szerint a fiatalkorú férfi 2022. őszétől kezdve - 2023. januárjáig rendszeresen arról beszélt osztálytársának, hogy lövöldözne egy iskolában, vagy repülőtéren, olyan helyszíneken, ahol sok ember tartózkodik. Cselekményét azért szeretné elkövetni, mert a társadalom nem érti meg őt, ezért az embereknek traumát akar okozni - tájékoztatta szerkesztőségünket Jogg Zsolt főügyészségi ügyész, helyettes sajtószóvivő. 

A tömegmészárlással járó lövöldözést volt általános iskolájában, illetőleg az aktuális középiskolájában tervezte végrehajtani, de egy közeli óvodában is legalább három óvodást megölt volna. Előkészületként az oktatási intézményekben videófelvételeket készített. Internetről igyekezett felderíteni, hogy hogyan juthatna legálisan vagy illegálisan fegyverhez, illetve ennek sikertelensége esetén házilag, hogy tudna lőfegyvert vagy bombát előállítani. Közösségi oldalakon folytatott beszélgetéseket arról milyen ruházatot fog használni, hogyan hatol be az osztálytermekbe, minimum húsz, akár ötven diákot megölne.

2023. március hónapban rendszeresen rákeresett olyan internetes platformokra, ahol iskolai lövöldözésekről olvasott, cselekménye befejeztével öngyilkos akart lenni, vagy a rendőrökkel lövette volna agyon magát.

Az ügyészség a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!