Ugrás a tartalomra

A Végállomás után jöhet a Desszertem

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. május 19. csütörtök 10:51
Hétfőn Budapesten rendezték az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, ahol kihirdették a legjobb hazai – egyebek mellett – éttermeket és cukrászdákat. Köztük két miskolci szereplővel.
A Dining Guide 2022-es díjátadó gálája. | Forrás: Facebook

Az étteremkereső és gasztronómiai magazin idén is közzétette az ízlésük szerint élenjáró hazai vendéglátóegységek jegyzékét. Több ez holmi felsorolásnál, ugyanis számos különböző kategóriában mérkőztek meg étkezdék és italozók. Az Év Étterme, az Év Coctail Bárja, az Év Ifjú Séftehetsége elismerések mellett az életműdíj is előkerült, mindemellett a leginkább felelős gondolkodásúnak ítélt családi vállalkozásnál is landolt egy fenntarthatósági díj.

Az Év Étterme címet idén a Rumour by Rácz Jenő kapta. Különdíjat kapott a magyar Bocuse d’Or csapata az Év Szakácsteljesítményéért. A kiadvány idén külön fejezetben egy TOP10-es listával és az Év cocktail bárja díjjal értékelte a magyarországi bárélet fejlődését.

Fotó: Facebook / Végállomás bistro&wine

A Végállomás idén is bekerült a legjobb száz mezőnyébe, sőt ezúttal a TOP10+1 magyar étterem lajstromába is bevették őket, mely esetében az etnikai jelző kifejezetten a gasztronómiai jellegre utal. Megkeresésünkre a bisztróétterem részéről Varga Henrietta úgy összegezte: az elmúlt évek munkája beérni látszik a tekintetben, hogy országos viszonylatban is elismerik azt a fajta vendéglátói megközelítést, melyben a hangsúlyt az ízeken és a válogatott alapanyagokon túl arra helyezik, hogy lehetőség szerint hazai komponensekből állítsák elő fogásaikat.

A Dining Guide a cukrászdák között is kihirdette a legjobbak legjobbját. Az Év Cukrászdája 2022-ben a Málna The Pastry Shop lett.

Fotó: Facebook / Desszertem

Mindeközben az ugyancsak a regionális és szezonális összetevőkkel operáló, a francia cukrászati iskolát prezentáló Desszertem a TOP7 vidéki cukrászda közé férkőzött be. A színészlakások alatti helyiség nem először, s vélhetően nem utoljára szerepelt az illusztris névsorban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!