Ugrás a tartalomra

Hogyan értsünk szót a kamaszokkal? Hello Szülő Roadshow – Miskolc

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 15. péntek 21:16
„Átalakítás miatt zárva.” – ezt a feliratot kellene kitenni minden kamaszra, fogalmazott anno Vekerdy tanár úr. A legtöbben pontosan értjük, hogy mire gondolt. Ez az az időszak, ami talán a legtöbb kihívás elé állítja a szülőket és a gyerekeket is. (Támogatott tartalom.)

Az ingyenes Hello Szülő Roadshow miskolci állomásán március 20-án este 6 órától a Tudomány és Technika Házában Balatoni József, azaz Jocó bácsi segít válaszokat találni azokra a kérdésekre, hogy: Miért engedjük akár „rossz” döntést is meghozni a kamaszokat? Miért fontosak a kortársak, és miért nem mérvadó a szülő véleménye? Hogyan lehet motiválni, tanítani egy kamaszt? És általában: Hogyan értsünk szót a kamaszokkal?

A Magyar Telekom és az Edisonplatform kezdeményezés közös szervezésű eseménysorozata, a Hello Szülő Roadshow márciusban Miskolcra érkezik. Az eseménysorozat keretében a szervezők minden korosztálynak érdekes, ingyenes előadásokkal készülnek, de hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a résztvevők a helyszínen megoszthassák saját tapasztalataikat is.

REGISZTRÁCIÓ AZ ESEMÉNYRE

A kamaszkor az egyik legnehezebb időszak a kamaszok és a szülők életében is, mert elmosódnak a határok, túltengenek a hormonok, közben jönnek a tanulmányi és szülői elvárások, és a fiatalok azt sem tudják, hogy kik is valójában. Ugyanakkor a kamaszok őszinték, szemtelenek és kíváncsiak, ami minden kapcsolódás és tanulás alapja – vallja Balatoni József, aki hosszú évek óta foglalkozik kamaszokkal, tart tréninget, meglepő és sajátos módszereivel igenis szót ért velük, sőt, a szüleikkel is. A Hello Szülő eseményen egyfajta használati útmutatót nyújt át szülőknek a kamaszokhoz - más szemszög, más megvilágítás.

A 18 órakor kezdődő előadást kerekasztal-beszélgetés követi, amiben a szakértők több szempontból is boncolgatják a témát:
- Balatoni József, azaz Jocó bácsi - történelemtanár, pályaorientációs szakértő, író, tréner
- dr. Borsos Dorottya – az Edisonplatform program operatív vezetője
- dr. Holló Márta - vállalati kommunikációs igazgató, Magyar Telekom
- Mészégető Marcsi - a helloszulo.hu főszerkesztője

Az előadásokat követően kötetlen beszélgetés keretében a résztvevők a saját tapasztalataikat is megoszthatják a szakértőkkel.

Az eseményen bemutatkoznak az Edisonplatform kezdeményezés miskolci partnerszervezetei is.

A helyszínen lesznek a Telekom Mobiltudós kollégái, akik örömmel segítenek, ha valakinek kérdése akad saját, vagy gyermeke mobilkészülékén való biztonsági beállítások kapcsán.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a Tudomány és Technika Háza korlátozott befogadóképességű, ezért március 19-ig várják a regisztrációkat az alábbi linken: REGISZTRÁCIÓ

További részletek az esemény Facebook oldalán
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!