Ugrás a tartalomra

Jól szerepelt a miskolci turizmus az első negyedévben

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. április 12. péntek 09:30
Biztató a hazai turizmus eredményeinek alakulása – olvasható a Szállás.hu közleményében.
Fotó: Juhász Ákos márciusi felvétele a miskolctapolcai Csónakázó-tóról

A portálon elsősorban a magyarok belföldi utazásairól látnak adatokat. Eszerint a hazai turizmusban az év első negyede pozitív változásokat hozott.

Szabó Zsolt, a Szallas.hu Programok és Attrakciók Üzletág vezetője szerint az attrakciók közül ebben az időszakban a fürdők voltak a vendégek kedvencei. A Gyulai Várfürdő, a Hévízi Tófürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Miskolctapolca Barlangfürdő és a hajdúszoboszlói Gyógyfürdő is népszerű volt. A négyévszakos sláger egri vár és a Festetics-kastély is sok látogatót vonzott.

Fotó: Juhász Ákos januári felvétele a Barlangfürdőben

A Szallas.hu oldalán foglaló magyar vendégek belföldi vendégéjszakái 8 százalékkal nőttek az első negyedévben 2023 hasonló időszakához képest, míg a foglalási szám 6,4 százalékkal. A portál által közvetített bruttó szobaár bevétel több mint 13,5 százalékkal nőtt. 

Érezhető a SZÉP kártya turizmus élénkítő hatása is: eddig idén az online kifizetések közel 27 százalékát fizették SZÉP kártyával. Budapest, Eger és Pécs vonzotta a legtöbb vendéget januártól márciusig foglalási szám alapján – hangsúlyozta a Miskolc Televízió által megszólaltatott Kelemen Lili, hozzátéve: 

2024 év elején a magyarok kedvenc úti célja a fővároson kívül Észak-Magyarország volt. Miskolc például az ötödik legnépszerűbb belföldi település között szerepel a hazai utazóknál.

A Szállás.hu sajtószóvivője úgy fogalmazott: ennek egyik oka, hogy 2024-ben januártól márciusig két hosszú hétvége is volt – Miskolc az ötödik legnépszerűbb település volt a hazai utazók körében. 

Fotó: Mocsári László márciusi felvétele a Barlangfürdőnél

A Miskolc Televízió csütörtöki ottjártakor épp wellnessezni érkeztek a vendégek az egyik felkapott miskolctapolcai hotelbe. A Calimbra Wellness Hotel szállodaigazgatója szerint a teltházas hosszú hétvégék után hétköznap sincs megállás, és már most látszik, hogy ez a nyáron is így lesz. 

– Úgy látjuk, a vendégek már most készülnek a nyári időszakra. Köszönhetően annak, hogy bejött ez a tavaszi, nagyon korai nyári idő. Nagyon sokan elkezdtek már a májusi-júniusi, illetve a hosszú júliusi-augusztusi foglalásokra készülni – árulta el stábunknak Simon-Rácz Anett.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!