Ugrás a tartalomra

Mentő Márton: életmentő alkalmazás szülőknek

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 12. péntek 18:10
Elindította Mentő Márton elnevezésű, gyermekekkel kapcsolatos vészhelyzetekre felkészítő mobilalkalmazását a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat - közölte a szervezet az MTI-vel.
Fotó: gyermekrohamkocsi.hu

Az ingyenesen elérhető applikáció használatával a szülők felkészülhetnek egy baleset vagy betegség esetén felmerülő teendőkre, illetve a baj elhárítását interaktív eszközökkel gyakorolhatják. Az alkalmazás nemcsak szöveges tartalommal, hanem videókkal és interaktív feladatokkal is igyekszik elmélyíteni az elsősegélynyújtási ismereteket - írták.

Közölték, az elmúlt években az idén 25 éves Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Fejlesztési Bank együttműködésében magasabb szintre lépett a gyermekmentéssel kapcsolatos, laikusok számára biztosított képzések és oktató anyagok fejlesztése. Elkészült az interneten elérhető Életmentő szülők videósorozat, illetve a bank támogatásával megjelent és már több mint tízezer példányban elkelt a Gyermekmentő kézikönyv szülőknek - Amíg a gyermekrohamkocsi megérkezik című oktatókönyv. A hiteles, több évtizedes, kórházban és mentőautón szerzett tapasztalatokat sűrítő oktatóanyagok mostantól a Mentő Márton online applikációban is elérhetőek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!