Ugrás a tartalomra

Miskolcon is irodát nyitott az ombudsman

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. március 22. kedd 14:52
Így személyesen intézhetik az állampolgárok alapjogaikkal kapcsolatos ügyeiket a városban. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa kedden nyitotta meg a területi irodát, amelyen keresztül reményei szerint közelebb kerülhet az ombudsmani munka az emberekhez.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Budapesten működik, személyes ügyintézésre is csupán ott nyílt eddig lehetőség. Az intézmény a közelmúltban kezdte el területi irodáit megnyitni Magyarország nagyvárosaiban, így Miskolcon is, a Tudomány és Technika Háza földszintjén.

Fotók: Horváth Csongor

A keddi szalagvágáson Kozma Ákos ombudsman elmondta, az emberközeli hivatali munka inspirálta a területi terjeszkedést. „A mai világban fontos, hogy az állampolgárok személyesen is megtaláljanak minket” – mint fogalmazott, majd hozzátette, hogy április 1-től Miskolcon is elérhető a hivatal szolgáltatása: „panaszt tehetnek, ügyet kezdeményezhetnek, segítséget kaphatnak és információkhoz juthatnak”.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala az alapvető jogokat érintő, valamint rendőri intézkedéssel összefüggő panaszok, közérdekű bejelentések és a kezelésükkel szembeni panaszok kivizsgálása mellett 2021. január 1. óta diszkriminációs ügyekben is eljár.

Az AJBH területi irodáiban minden egyes ügytípusban kezdeményezhető az ombudsmani eljárás, amely ingyenes, a vizsgálat költségeit az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala előlegezi és viseli. Az ügyintézésre előzetes bejelentkezést követően nyílik lehetőség. Annak érdekében, hogy áprilistól már személyesen is fogadhassák az ügyfeleket, az AJBH miskolci területi referensei, telefonos elérhetőségeiken már a holnapi, illetve a pénteki naptól rendelkezésre állnak.

További információk ide kattintva, az Alapvető Jogok Biztosa honlapján érhetőek el.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!