Ugrás a tartalomra

Viccelődő rabló

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 15. hétfő 11:25
Egy férfi ellen rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Mezőkövesdi Járási Ügyészség, aki egy mobiltelefont akart elvenni a sértettől, ezért egy szerszámmal fenyegette, majd amikor egymás kezét rángatták az arra járóknak azt mondta, hogy csak viccelődnek.

A vádirat szerint a vádlott 2023. október közepén a hajnali órákban Mezőkövesden, az utcán tartózkodott egy férfi ismerősével, akinek a kezéből egy hirtelen mozdulattal kivette a mobiltelefonját és elszaladt. A sértett utánament, kérte, adja vissza a telefont, a vádlott odanyújtotta neki, de azért, hogy mutassa meg a belépési kódot. A férfi viszont visszavette a telefonját, berakta a farzsebébe, de a vádlott több alkalommal a zsebe felé nyúlt, próbálta kivenni belőle a telefont, majd elővett egy csavarhúzónak látszó famegmunkáló ráspolyt, ezzel fenyegetve követelte a készülék átadását, majd a zsebéhez nyúlva megfogta a telefont, mire a sértett ráfogott a kezére - tájékoztatta szerkesztőségünket Jogg Zsolt helyettes sajtószóvivő, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség főügyészségi ügyésze

Kezüknél fogva rángatták egymást, két arra járó férfi rákérdezett mit csinálnak, a vádlott azt mondta, csak viccelődnek. Végül letépte a sértett nyakláncát, a telefont, kicsavarta a kezéből és elfutott. Megelőző napokban Mezőkövesden egy vendéglő udvaráról tulajdonított el egy 350 ezer forint értékű lapvibrátort, amit ismeretlen személynek értékesített - tudtuk meg. 

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetése végrehajtásának elrendelésével - írták. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!