Ugrás a tartalomra

Visszatér a (S)ikertörténetek a MÜHA kávézójába

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 13. szombat 20:08
Áprilisban ismét megrendezik a nagy sikerű páros beszélgetést a Művészetek Házában, Kőrizs Imre vendégei ezúttal is izgalmasak.
Fotó: PJ

A (S)ikertörténetek, vagy ahogy sokan ismerik, a páros beszélgetések ezúttal is nagyot üt majd, hiszen április 17-én, szerdán, 18 órától Szvoren Edina József Attila-díjas író és Závada Péter költő lesznek Kőrizs Imre vendégei a Művészetek Háza kávézójában. 

Szvoren Edina író, zeneszerző, zenetudós és gimnáziumi tanár. Diplomáját karvezetés szakon a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte, a kétezres évek második felétől publikál. Több novellája, verseskötete és elbeszélése látott napvilágot. Számos díjjal és kitüntetéssel ismerték el munkásságát, egyebek mellett József Attila-díjjal, Móricz Zsigmond-ösztöndíjjal, Déry Tibor-díjjal és Füst Milán-díjjal is jutalmazták. 

Beszélgetőtársa Závada Péter költő, drámaíró, zenész. Irodalmi pályafutásának kezdetét a kétezres évek végére datálhatjuk, a Jelenkorban jelentek meg először versei, azóta publikál rendszeresen irodalmi folyóiratokban. Verseit többek között az Élet és Irodalom, a MŰÚT, a Bárka és a Helikon is közölte. Első verseskötete 2012-ben jelent meg, azóta folyamatos munkásságáért több irodalmi ösztöndíjat kapott. Verseit több nyelvre is lefordították. Színpadi szerzői és dramaturgiai tevékenységet is folytat, és a zene sem áll távol tőle, hiszen zenei pályafutása több mint húsz évet ölel fel, egyik alapítója a jól ismert Akkezdet Phiai nevű underground zenekarnak. Számos díjjal büszkélkedhet, az Örkény István drámaírói ösztöndíjtól a Móricz Zsigmond-ösztöndíjon át a Libri irodalmi díjig. 

A (S)ikertörténetek házigazdája és műsorvezetője, Kőrizs Imre nem csak érdekesen és pörgősen vezeti az estet, de maga is egy újabb elismeréssel lett gazdagabb, hiszen nemrég Erdődy Edit-díjat kapott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!