Ugrás a tartalomra

Várja a helyieket Miskolc online adventi piactere

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 08. kedd 11:30
Hétfőtől a vasaroljmiskolcit.hu weboldalon érhetik el a helyi kereskedők és vásárlók Miskolc adventi vásárát - írja hétfő esti közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a járványhelyzet miatt idén nincs hagyományos adventi vásár Miskolcon (sem). Miskolc önkormányzata a helyi kézműveseknek korábban azt ígérte, online térbe költözteti a nagy múltra visszatekintő ünnepváró rendezvényt. A portál most elkészült, a polgármesteri hivatal pedig mindenkit arra biztat, keressék fel a vasaroljmiskolcit.hu weboldalt, ajánlják ismerőseiknek, és vásároljanak helyi őstermelői-, kézműves termékeket és művészeti alkotásokat a fa alá.

- Az idei, rendhagyó adventi vásár mindeközben már javában zajlik a Vásárolj Miskolcit! nevű Facebook csoportban, ezt kiegészítve az új weboldal még könnyebbé teszi azt, hogy az eladók és a vevők egymásra találjanak - teszi hozzá a hivatal közleménye.

Emlékeztetnek, az idei év sok szempontból másképp sikerült, mint azt bárki tervezte. "A koronavírus járvány arra kényszerít minket, hogy ünnepeinket, ünnepi szokásainkat újragondoljuk úgy, hogy azok a szigorú járványügyi intézkedésekhez igazodjanak, azoknak megfeleljenek. Az már november elején biztos volt, idén elmarad a hagyományos adventi vásár, ezért Miskolc vezetése úgy döntött, online térben rendezi meg ezt az ünnepi eseményt."

A polgármesteri hivatal hozzátette, tisztában vannak vele, hogy a vásár hangulata nem lesz ugyanaz, mint személyesen lenne, de bíznak benne, hogy legalább így is segíthetnek a járvány miatt nehéz helyzetbe került helyi vállalkozásoknak, hogy termékeiket megismerjék, megvásárolják a miskolciak.

(Nyitóképünk a 2019-es, a járvány előtti utolsó adventi vásáron készült.)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!