Ugrás a tartalomra

Egy perc Miskolc

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 28. péntek 18:17
Címekben: Közösség és részvétel, kézműves remekek, diákok a MIHŐ-nél.

Közösség és részvétel

Az elmúlt időszak eredményeit, tapasztalatait és jó gyakorlatait összegezték a Városházán. A Miskolci Részvételi Program célja a kezdetektől az, hogy a városvezetés, a civil szervezetek és a lakosság közösen tervezze Miskolc jövőjét. Döntöttek már a részvételi költségvetésről, megalakult a részvételi tanács, megszervezték az első ötletmaratont, közösségi beszélgetés indult és három városi esten is túl vannak a szervezők.

Kézműves remekek

A Magyar Kézműves Remek pályázatra idén vármegyénkből 7 alkotó nyújtotta be munkáit. Csütörtökön a BOKIK székházban köszöntötték őket. Az országból összesen 93 terméket neveztek az alkotók, és a zsűri közülük 32-nek ítélte oda a Magyar Kézműves Remek, 8 alkotásnak a Magyar Kézműves Remek – Remekek Remeke elismerő címet.

Diákok a MIHŐ-nél

Csütörtökön délelőtt a Főtáv szakemberei látogattak a MIHŐ Gagarin utcai telephelyére, délután pedig a Könyves Kálmán Általános Iskola diákjait fogadták a hőszolgáltató kazánházában. A gyerekek megtudhatták a többi közt azt is, hogy egy téli szezonban akár 5500 tonna faaprítékot is eltüzelnek a kazánban, ahhoz hogy az avasi és a belvárosi otthonokban és intézményekben meleg legyen.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!